UKRATKO O NAMA

Povijest društva ''Naša djeca'' Varaždin


Društvo ''Naša djeca'' Varaždin od svibnja 1951. godine brine o izvaninstitucionalnom odgoju najmlađih Varaždinaca.

U svom dugogodišnjem radu DND Varaždin se pozicionirao kao jedna od vodećih udruga za organizaciju slobodnog vremena djece i mladih. U aktivnostima DND-a uključeno je oko 400 djece i mladih kroz stvaralačke i kreativne radionice i igraonice. Dodanu vrijednost aktivnostima DND-a Varaždin daje i činjenica da je upravo DND nositelj aktivnosti podrške voluntarizmu kroz akciju „Za osmijeh djeteta u bolnici“, organizator aktivnosti „Dječji forumi“ i „Dječje gradsko vijeće“ koji na svim varaždinskim školama djeci približava Konvenciju o pravima djeteta. Ukratko, u DND-u se igramo, radimo, učimo, stvaramo, obilježavamo važne datume kroz godinu, organiziramo proslave rođendana, živimo i dišemo za djecu našeg kraja.

HUMANITARNA AKCIJA

Akcija ”Za osmijeh djeteta u bolnici”


U cilju humanizacije bolničkog liječenja djece u Hrvatskoj je 1999. godine pokrenuta volonterska aktivnost pod nazivom „Za osmijeh djeteta u bolnici„.

Nositelji akcije “Za osmijeh djeteta u bolnici” su: Pedijatrijski odjel Opće bolnice Varaždin, Odsjek dječje kirurgije i Društvo ''Naša djeca'' Varaždin s mnogobrojnim volonterima koji svakodnevno u popodnevnim satima odlaze na odjele Pedijatrije i Dječje kirurgije i tako uljepšavaju djeci boravak u bolnici. Volonteri su osobe koji stručno znanje stječu na seminarima, edukacijom, ali i uz pomoć stručne literature. Svakodnevno odlaze bolesnoj djeci u svoje slobodno vrijeme, i što je najvažnije, svoju ljubav poklanjaju mališanima u bolnici sa željom da dijete tamo ne doživi stres, već da mu bolnica bude ugodna sredina u kojoj će brzo ozdraviti.

AKTIVNOSTI ZA DJECU

Dječji forumi i Dječje gradsko vijeće


Što rade dječji forumi za prava djeteta u školi? Obavljaju važnu dječju misiju u školi, svome gradu i u Društvu ''Naša djeca'' Varaždin.

Zašto su forumaši važni u školi? Jer su uključeni u sva zbivanja u svojoj školi, gradu, odlaze na susrete forumaša u Hrvatski Sabor, te na ljetne susrete forumaša. Ostvaruju odgojno-humane zadatke, raspravljaju o svim važnim temama iz dječjeg života, pomažu svojim prijateljima u razredu, u školi, u gradu, pomažu i prijateljima koje nisu upoznali, ali znaju za njihove probleme. Forumaši se i zabavljaju, rješavaju pitalice, zagonetke, mozgalice, organiziraju susrete, izlete, zabavu itd.

Radionice & Igraonice

Naši voditelji razvijaju dječje sposobnosti.

Edukativne radionice


Plesne radionice


Glazbene radionice


Društvo ''Naša djeca'' najaktivniji je nositelj svih aktivnosti vezanih uz djecu. Tu se igramo, radimo, učimo, stvaramo, bavimo se raznovrsnim aktivnostima koje nam ispunjavaju slobodno vrijeme.

Više o radionicama
 

Predbilježite se za naše radionice i igraonice


Predbilježite se na naš newsletter. Redovito šaljemo obavijesti, novosti i druge zabavne i korisne informacije.


    [wpgdprc "Upotrebom ovog obrasca prihvaćate pohranu i rukovanje vašim podacima na ovoj web stranici."]